Qui porta la truja a menar

QUI PORTA LA TRUJA A MENAR

Aquest títol està basat en un fet real i el contingut de la mateixa podria perfectament ser-ho.

És una comèdia, una farsa, un embolic de dalt a baix, en la que coneixem a un criador de l’autèntic “Porc Català”, que ni paga ni vol perdre el que té. Una mestressa que no cobra i vol aconseguir el que no té. Un carter que no treballa i sols pensa com continuar sense fer rés.

Una Truja desaparellada que vol quedar prenyada.

En fi, una barreja de persones, bèsties, subvencions, diners i llits compartits, amb les seves conseqüències, tant per les bèsties com per les persones.

També i de forma simbòlica, aquesta animalada serveix per denunciar alguns fets d’explotació immobiliària, que han afectat la pagesia catalana, en la qual alguns ramaders s’han vist obligats a vendre les seves terres.

El nostre llenguatge es poc comú en el català actual, però si que s’utilitzava anys enrera en la pagesia del nostre país “Catalunya”.

Intentarem donar-vos a conèixer paraules com: “Pellecu” pell que sobra en alguna part del cos – “Donar vent” expressió no gaire ortodoxa de fer l’amor – “Ràpid com un conill” expressió que te a veure amb un home o mascle d’ejaculació precoç – “Peguetera” sol sortir als llocs més bruts del cos humà ........ i moltes més, les quals no us volem anticipar.

Amb aquesta comèdia (animalada) l’única cosa que busquem, és que passeu una vetllada molt divertida amb nosaltres. Us regalem una mica més d’una hora de vida, perquè diuen que riure, te l’allarga ........ (la vida).

L’Autor